آیا ثبت شرکت نیاز به ارائه مجوز دارد؟
موسسات تجاری زمانی می توانند به طور رسمی و قانونی فعالیت نمایند که در اداره کل ثبت شرکت ها به شکل رسمی مجوز ثبت شرکت داشته باشند. در مقاله های پیشین با توجه به نوع شرکت که شامل سهامی عام، سهامی خاص، مسئولیت محدود، تعاونی، تضامنی، نسبی، مختلط سهامی، مختلط غیر سهامی می باشد، مدارک مورد نیاز برای ثبت هر شرکت را به طور کامل توضیح دادیم و در آخر زمانی شرکت ثبت شده و از لحاظ قانونی شناخته شده است که در روزنامه رسمی مشخصات شرکت چاپ شده باشد. برای اینکه در این زمینه اطلاعات کافی بدست آورید می توانید از سامانه اینترنتی shrkat.ssaa.ir استفاده کنید. راهنمایی های مربوط و مفیدی در زمینه ثبت انواع شرکت در قسمت های مختلف این وبسایت قرار دارد که مطالعه آن خالی از لطف نیست. همچنین می توانید برای ثبت شرکت خود از مراکزی که خدمات ثبت شرکت انجام می دهند مانند تاسیس، انحلال شرکت، اختصاص علائم و نام تجاری، دریافت کد اقتصادی و کارت بازرگانی استفاده نمایید و از مشاوره رایگان این مراکز بهره مند گردید. در این مراکز مشاوران، کارشناسان و وکلای با تجربه در زمینه ثبت شرکت هستند که اطلاعات ضروری را در هر زمینه ثبت شرکت را به رایگان در اختیار شما قرار می دهند. بسته به موضوع شرکت که در چه زمینه ای فعالیت دارند، ممکن است مجوز لازم شود. این موضوعات خاص شامل:
مجوز تاسیس موسسه مالی
فعالیت های مالی مانند تاسیس بانک و موسسات خصوصی اعتباری، صندوق قرض الحسنه، صرافی ها و تبادلات ارزی، دریافت مجوز از مراجع مربوطه حتما می بایست مجوز داشته باشند.
مجوز ثبت شرکت بیمه
شرکتی که زمینه فعالیت آن امور بیمه می باشد، مستلزم داشتن تاییدیه از سازمان بیمه مرکزی ایران می باشد.
مجوز ثبت شرکت کارگزاری بورس
برای فعالیت در زمینه بورس و اوراق بهادار نیز باید حتما مجوز مربوطه از سازمان بورس داشته باشید.
مجوز ثبت آژانس مسافرتی
آژانس های مسافرتی و گردشگری و به طور کلی شرکت هایی که خدمات مسافرتی و ایرانگردی و جهانگردی ارائه می کنند باید از سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، تاییدیه داشته باشند.
مجوز تاسیس آموزشگاه آزاد و کنکور
۵- تاسیس آموزشگاه کنکور و موسسات آموزش آزاد، شرکت های ارائه کننده خدمات آموزشی نیاز به مجوز از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دارند. در صورتی کهآموزشگاه بخواهد دوره های فنی و حرفه ای برگزار کند باید مجوزی از سازمان فنی و حرفه ای هم داشته باشد.
مجوز تاسیس NGO
۶- همه فعالیت هایی که مربوط به بهزیستی، ثبت شرکت یا موسساتی در زمینه اهداف سازمان بهزیستی مانند انجمن های خیریه، خانه سلامت، مهد کودک، پرورشگاه ها، مراکز نگهداری سالمندان، خدمات مشاوره ژنتیک، کلنیک های مددکاری و … نیاز به دریافت مجوز از سازمان بهزیستی دارند.
مجوز ثبت موسسه حسابرسی
۷- اگر زمینه شرکت، خدمات حسابداری و موسسات حسابرسی باشد نیز نیاز به مجوز از طرف جامعه حسابدارن می باشد.
مجوز ثبت شرکت های خاص
۸- در صورتی که شرکت بخواهد در زمینه حمل و نقل داخلی جاده ای کالا و مسافر یا انجام پروژه های عمرانی مانند طرح عمرانی یا پروژه های عمرانی، ساخت و بهره برداری انجام دهد، نیازمند مجوز از وزارت زاه و شهر سازی می باشد.
مجوز ثبت شرکت حمل ونقل
۹- اگر شرکت بخواهد حمل و نقل درون شهری مسافر را به شکل دسته جمعی توسط اتوبوس، مینی بوس، کامیون و وانت بار و تاکسی انجام دهد یا حمل و نقل و جابجایی داخل شهری مرسوله از طریق موتور سیکلت یا امور پیک موتوری انجام دهد نیز نیازمند مجوز مجوز ثبت شرکت از شهرداری می باشد. این مجوز از معاونت حمل و نقل ترافیک شهرداری قابل صادر می باشد.
مجوز ثبت شرکت های خصوصی سازی
۱۰- اگر موضوع فعالیت زیر مجموعه خصوصی سازی باشد می بایست از سازمان خصوصی سازی مجوز دریافت نمایند.
مجوز ثبت شرکتتعاونی
۱۱- در صورتی که موضوع شرکت مرتبط با شرکت های تعاونی باشد، طبق قانون ثبت شرکت در ایران باید برای تاسیس و تغییرات خود از اداره تعاون شهرستانی که شرکت تعاونی در آنجا می خواهد تاسیس شود، می بایستمجوز ثبت شرکت داشته باشد. این مجوز از وازت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قابل صدور می باشد. در ضمن لیستی از نام ها وجود دارد که نیاز به مجوز دارند که شامل: تعاونی تولید، تعاونی خدماتی، تعاونی سهامی عام، تعاونی اعتبار، تعاونی کشاورزی، تعاونی دامداری، تعاونی دامپروری، تعاونی پرورش و صید ماهی، شیلات، تعاونی صنعات، تعاونی عمران شهری، تعاونی معدن، تعاونی مصرف کنندگان، تعاونی مسکن، تعاونی فراگیر، تعاونی چند منظوره. البته اگر تعاونی سهامی عام باشد علاوه بر اخذ مجوز از اداره تعاونی باید از سازمان بورس اوراق بهادار نیز مجوز دریافت کند. تعاونی اعتباری نیز باید هم از اداره تعاونی مجوز بگیرد و هم از بانک مرکزی.
مجوز ثبت شرکت تبلیغاتی
۱۲- اگر موضوع شرکت فرهنگی و هنری و خبری و تبلیغاتی نیز باشد احتیاج به مجوز ثبت شرکت دارد. البته موضوع فعالیت آن شامل امور فرهنگی، هنری، سینمایی، خبری و خبرگذاری یا ایجاد نمایندگی های خبرگزاری داخلی و خارجی و انتشار نشریافت عمومی یا تخصصی، برگزاری دوره های کوتاه مدت روزنامه نگاری و خبرگذاری، اجرای برنامه های تبلیغاتی از طریق تاسیس کانون آگهی یا تاسیس دفتر خدمات رسانی به خبرنگار یا روزنامه نگار، چاپ متون و مقالات و کتاب، برگزاری دوره های فرهنگی و هنری و مطبوعاتی مثل داستان نویسی، چاپ، هرهای دستی، طراحی لباس، مد، کامپیوتر، گرافیک و فیلمسازی و بازیگری، برگزاری جشنواره های هنری و نمایشی و مطبوعاتی، تهیه فیلم های سینمایی و تلویزیونی، تولید نرم افزار دیجیتال فرهنگی، فعالیت قرآنی وانجمن های اسلامی و تبلیغات اسلامی. همچین نام های زیر نیازمند مجوز در این زمینه می باشند: فرهنگی، هنری، سینمایی، مطبوعاتی، خبری، خبرگذاری، رسانه ای،تبلیغاتی، مد و لباس، فعالیت قرآنی، انجمن اسلامی و تبلیغات مذهبی. قابل ذکر است که نرم افزارهای غیر فرهنگی مانند نرم افزارهای حسابداری یا مالی نیازمند اخذ مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد ندارند. همچنین اگر نام یا موضوع شرکت کلمانی مانند هنر آشپزی یا هنر ورزشی باشد نیاز به مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد نمی باشد.
مجوز ثبت شرکت زیارتی
۱۳- اگر فعالیت شرکت زیارتی باشد نیز احتیاج به مجوز از سازمان حج و زیارت دارد.
مجوز ثبت شرکت گردشگری
۱۴- موضوع فعالیت مربوط به سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نیاز به مجوز از سازمان حج و زیارت، سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و سازمان هواپیمایی دارد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.