چه کسانی می توانند در ایران شرکت ثبت نمایند؟

کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی اعم از ایرانی و خارجی می توانند در ایران شرکت ثبت نمایند.
-دارا بودن سوء پیشینه اشخاص مانعی جهت ثبت شرکت نیست فقط نمی توانند جزء هیئت مدیره، مدیرعامل و یا بازرسین شرکت باشند.
– اشخاص خارجی می توانند بدون شریک ایرانی به صورت مالکیت ۱۰۰% در ایران شرکت ثبت نمایند (مدارک لازم فقط پاسپورت شرکاء)
– چند شرکت باهم می توانند بدون وجود اشخاص حقیقی شرکت مستقلی ثبت نمایند (Joint Venture) (مدارک لازم گواهی ثبت شرکت + کپی مدارک هویتی نمایندگان آنها)

آیا یک نفر می تواند به تنهایی شرکت ثبت نماید؟

در ایران شرکتهای مسئولیت محدود می بایست حداقل از ۲ نفر، سهامی خاص از ۳ نفر، سهامی عام از ۵ نفر، و شرکتهای تعاونی از ۷ نفر تشکیل شوند.

نکته ۱ : در شرکتهای تعاونی سهام به صورت مساوی بین سهامداران تقسیم می گردد.

نکته ۲ : شرکتهای مسئولیت محدود می تواند فقط توسط یک مدیرعامل اداره گردد و هیئت مدیره نداشته باشد و شرکت سهامی خاص می تواند توسط دو نفر عضو هیئت مدیره اداره شود و می بایست دو نفر بازرس داشته باشد که با هیئت مدیره هم فامیل نباشند.

آیا یک نفر می تواند به تنهایی شرکت ثبت نماید؟

در ایران شرکتهای مسئولیت محدود می بایست حداقل از ۲ نفر، سهامی خاص از ۳ نفر، سهامی عام از ۵ نفر، و شرکتهای تعاونی از ۷ نفر تشکیل شوند.

نکته ۱ : در شرکتهای تعاونی سهام به صورت مساوی بین سهامداران تقسیم می گردد.

نکته ۲ : شرکتهای مسئولیت محدود می تواند فقط توسط یک مدیرعامل اداره گردد و هیئت مدیره نداشته باشد و شرکت سهامی خاص می تواند توسط دو نفر عضو هیئت مدیره اداره شود و می بایست دو نفر بازرس داشته باشد که با هیئت مدیره هم فامیل نباشند.

برای ثبت شرکت چه مدارک و اطلاعاتی لازم است؟

الف: کپی مدارک هویتی شامل شناسنامه و کارت ملی + گواهی عدم سوء پیشینه مدیرعامل و اعضاء هیئت مدیره + کپی شناسنامه و کارت ملی و گواهی عدم سوء پیشینه بازرس اصلی و علی البدل ( در شرکتهای سهامی خاص)

ب: نام شرکت

پ: موضوع شرکت

ج : آدرس شرکت ( می بایست فقط در محدوده منطقه ثبتی شرکت باشد)

چ:میزان سرمایه شرکت

و: تعیین سهامداران و میزان سهام آنها

ه: تعیین مدیران شرکت و سمت آنها ( مدیرعامل،رئیس هیئت مدیره، نائب رئیس هیئت مدیره)

ر: حق امضای شرکت

ز: تعیین بازرسین شرکت (مخصوص شرکتهای سهامی خاص)

نکته : بازرسین نباید هم فامیل اعضای هیئت مدیره و مدیرعامل باشند.

تفاوت بین شرکت سهامی خاص با شرکت مسئولیت محدود چیست ؟

۱-در شرکت با مسئولیت محدود تعداد شرکاء حداقل ۲ نفر و در شرکت سهامی خاص تعداد سهامداران حداقل ۳ نفر می باشند .

۲ـ درشرکت سهامی خاص حداقل ۳۵% سرمایه باید نقدا دریکی از شعب بانکها تودیع و گواهی مربوطه ارائه و ۶۵% درتعهد سهامداران باشد . در شرکت با مسئولیت محدود باید کل سرمایه تحویل مدیر عامل شرکت شده و مدیر عامل اقراربه دریافت نماید و ارائه گواهی بانکی دال بر انجام این امر ضرورت ندارد.

۳ـ انتخاب بازرس اصلی و علی البدل درشرکت سهامی خاص اجباری ولی در شرکت با مسئولیت محدود اختیاری است .

۴ـ مدت مدیریت در شرکت سهامی خاص حداکثر دو سال می باشد که قابل تمدید است و در شرکت با مسئولیت محدود مدیران شرکت برای مدت نامحدود انتخاب می شوند و همچنین مخیر خواهند بود که مدتی برای مدیران در اساسنامه شرکت مقرر دارند .

۵ـ انتخاب روزنامه کثیر الانتشار درشرکت سهامی خاص برای درج آگهی های دعوت شرکت درسهامی خاص الزامی و در شرکت با مسئولیت محدود اختیاری است .

۶ـ شرایط احراز حدنصاب درمجامع عمومی درشرکت سهامی خاص سهل تر ودر شرکت در مسئولیت محدود با توجه به نوع شرکت مشکل تر می باشد .

۷ـ سرمایه در شرکت با مسئولیت محدود به سهام یا قطعات سهام تقسیم نمی شود و شرکاء فقط تا میزان سرمایه خود در شرکت مسئول قروض و تعهدات می باشند .

۸ـ مدیران در شرکت سهامی خاص الزاما بایستی سهامدار بوده یا تعداد سهام وثیقه مقرر در اساسنامه را تهیه وبه صندوق شرکت بسپارند . مدیران در شرکت با مسئولیت محدود بصورت موظف یا غیر موظف که از بین شرکاء یا از خارج انتخاب می شوند انجام وظیفه خواهند نمود .

۹ـ تقسیم سود در شرکت سهامی خاص به نسبت تعداد سهام و در شرکت با مسئولیت محدود به نسبت سرمایه شرکاء تقسیم خواهد شد و در شرکت با مسئولیت محدود می توانند در اساسنامه ترتیب دیگری برای تقسیم سود مقرر دارند .

۱۰ـ حق رای در شرکت سهامی خاص به تعداد سهام در شرکت با مسئولیت محدود به نسبت سرمایه خواهد بود .

۱۱ـ تقویم سهم الشرکه غیر نقدی در شرکت با مسئولیت محدود توسط شرکاء صورت می گیرد شرکاء دراین خصوص دارای مسئولیت می باشند . تقویم آورده غیر نقدی در شرکت سهامی خاص با کارشناسان رسمی دادگستری خواهد بود .

ثبت یک شرکت چقدر هزینه دارد و چه مدت زمان می برد؟

حداقل دستمزد جهت ثبت کلیه شرکتها ۱٫۵۰۰٫۰۰۰ ریال و سایر هزینه ها (حق الثبت – حق التمبر – روزنامه رسمی) طبق واریزی های اداره ثبت که براساس میزان سرمایه و موضوع فعالیت تغییرات محاسبه می گردد و زمان ثبت شرکت ۳۰ الی ۴۵ روز می باشد.

چه مدارکی پس از ثبت شرکت به دستم خواهد رسید؟

درخصوص شرکتهای با مسئولیت محدود:

تقاضانامه + شرکتنامه + ممهور به مهر اداره ثبت
آگهی تأسیس
روزنامه رسمی و درج سایت رسمی روزنامه رسمی
پلمپ دفاتر
مهر

درخصوص شرکتهای سهامی خاص :

اظهارنامه + اساسنامه
آگهی تأسیس
روزنامه رسمی و درج سایت رسمی روزنامه رسمی
پلمپ دفاتر
مهر

پس از ثبت شرکت آیا کار دیگری نیز باید انجام داد؟

پس از ثبت شرکت و موسسه، شرکتها می بایسد ظرف یک هفته دفاتر تجاری خود را پلمپ نمایند و بلافاصله نسبت به تعیین حوزه مالیاتی و اخذ کد اقتصادی اقدام نمایند وگرنه مسئول جرائم قانونی خواهند شد و همچنین باید ظرف ۲ ماه از تاریخ ثبت نسبت به پرداخت ۲ در هزار سرمایه شرکت به حوزه مالیاتی خود اقدام نمایند در غیر اینصورت دو برابر جریمه خواهند شد.

چه تغییرات و تصمیماتی می توان در شرکت انجام داد؟چه مدت زمان جهت ثبت تغییرات لازم است؟

-هرگونه تغییرات و تصمیماتی اعم از (تغییر نام – تغییر موضوع یا الحاق به موضوع- تاسیس شعبه قانونی- تغییر آدرس-افزایش و کاهش سرمایه – تبدیل نوع سهام به بانام یا بی نام – تغییرات تعداد مدیران و تغییر در سایر مواد اساسنامه – تعیین مدیران- تعیین بازرسین- تصویب تراز و سود و زیان سالیانه – تغییر و تعیین سمت مدیران و تغیین و تغییر حق امضاء) پس از ثبت شرکت در هر زمانی قابل انجام می باشد.

آیا می توان نوع شرکت را از مسئولیت محدود به سهامی خاص و یا بالعکس تبدیل کرد؟

طبق بخشنامه۹۰۵۳۶/۹۲ مورخ ۱۳۹۲/۵/۲۶اداره ثبت شرکتها تبدیل نوع شرکتها به نوعی دیگر امکان پذیر نیست و فقط درخصوص شرکت سهامی خاص که قابل تبدیل به شرکت سهامی عام خواهد بود.

تغییرات و تصمیمات چقدر هزینه دارد؟

حداقل دستمزد تغییرات و تصمیمات شرکتها ۱٫۵۰۰٫۰۰۰ ریال می باشدو سایر هزینه ها (حق الثبت – حق التمبر- روزنامه رسمی) طبق واریزی سهامی اداره ثبت شرکتها اخذ می گردد.

نقل و انتقال سهام بی نام نیز نیاز به پرداخت ۴% مالیات و اخذ گواهی نقل و انتقال سهام از اداره دارائی را دارد؟

طبق بخشنامه ۹۲/۷۶۸۵۰ مورخ ۲۹/۰۴/۹۲ نقل و انتقال سهام اعم از اینکه با نام و یا بی نام باشد می بایست ابتدا مبلغ ۴% ارزش ریالی مبلغ نقل و انتقال واریز و گواهی نقل و انتقال اخذ گردد.