ثبت شرکت تضامنی و راهنمای ثبت
شرکت تضامنی نوعی شرکت شخصی به حساب می آید که شریک نقش بسیار مهمی را در آن بر عهده دارد. در حقیقت شرکا تحت نام مخصوص، برای انجام امور تجاری با مسئولیت تضامنی شروع به کار می کنند، در صورتی که دارایی شرکت برای دادن بدهی ها و قرض های شرکت مکفی نباشد، شرکا مسئول پرداخت آن می باشند. بنابراین مهمترین نوع شرکت که از استقبال خوبی برخوردار می باشد، بعد از شرکت با مسئولیت محدود و شرکت سهامی خاص، ثبت شرکت تضامنی می باشد. بیشتر ما شرکت های تضامنی رو بر روی تابلوی صرافی ها دیده ایم، علت این امر جلب اعتماد دیگران می باشد زیرا در شرکت تضامنی تمامی قروض به هر نحوی، باید پرداخت شود توسط اعضای شرکت.

company register infographic
ثبت شرکت تضامنی
موارد مهم در ثبت شرکت
- حداقل تعداد شرکا ۲ نفر می باشد.
- نام ثبت شرکت حتما باید عبارت ” شرکت تضامنی” به همراه اسم یکی از شرکا باشد. اگر تعداد اعضا زیاد بود می توان از بعد از اسم آن یک نفر از عبارت ” و شرکا ” و ” برادران ” استفاده نمود.
- زمانی ثبت شرکت تضامنی زمانیست که تمامی سرمایه ذکر شده در اساسنامه آن به شکل نقدی پرداخت گردد.
- مسئولیت حقوقی شرکا نسبت به تعهدات شرکت، نامحدود می باشد.
- یک شرکت تضامنی می تواند بدون هیئت مدیره باشد و بنابراین داشتن هیئت مدیره الزامی نمی باشد.
- مدیر عامل و اعضای هیئت مدیره در صورت تمایل می توانند خارج از اعضای شرکت انتخاب شوند.
- مدت عمر شرکت تضامنی به شکل نامحدود می باشد.
- تقسیم سود در شرکت تضامنی به نسبت سهم الشرکه بین شرکا تقسیم می گردد مگر اینکه در شرکتنامه جور دیگه ای مقرر شده باشد. بنابراین تا زمانی که سهم الشرکه کامل پرداخت نشده باشد، نمی توان تقسیم سود نمود.
- مسئولیت حقوقی شریک ها به شکل تضامنی می باشد و این به معنی نامحدود بودن مسئولیت ها می باشد.
- سرمایه شرکت تضامنی هم می تواند نقد باشد و هم غیر نقد. اما سرمایه نقدی بهتر است و کمتر دچار مشکل می شوید. در صورتی که آورده یکی از شرکا غیر نقدی باشد باید معادل ریالی آن تعیین گردد. در حالتی که سرمایه نقدی باشد باید توسط اسکناس پرداخت گردد، چک و سفته مورد قبول نمی باشد و اگر مدیران شرکت به جای وجه نقد، اسناد تجاری را بپذیرند، کلاهبرداری تلقی می شود.
- می توان اساسنامه را در بدو تاسیس شرکت تنظیم کرد ولی الزام قانونی در این مورد نداریم بنابراین اساسنامه یک سری آیین نامه داخلی شرکت محسوب می شوند.
مدارک ثبت شرکت تضامنی :
- دو برگ تقاضانامه ثبت شرکت
- دو برگ شرکتنامه
- دو نسخه اساسنامه شرکت
- تصویر شناسنامه و کارت ملی تمامی شرکا و اعضای هیئت مدیره
- ارائه گواهی عدم سوء پیشینه اعضای هیئت مدیره
- ارائه مجوز از مراجع دارای صلاحیت در صورت نیاز.
مراحل ثبت شرکت تضامنی
- تماس با کارشناسان با تجربه ثبت شرکت تهران ثبت
- عقد قرارداد
- تهیه مدارک لازم برای ثبت شرکت
- امضای اساسنامه و دیگر فرم های مربوطه
- ثبت سامانه و انجام امور اداری در اداره ثبت شرکت ها توسط وکلای تهران ثبت که حداکثر ۳۰ روز طول می کشد ولی تایید نام زودتر اعلام می گردد.
- آماده سازی مدارک شرکت ثبت شده توسط مشاوران تهران ثبت و ارائه آن به مشتری
- ثبت شرکت تضامنی بسیار شبیه به ثبت شرکت با مسئولیت محدود می باشد.
- اگر مدیر شرکت از میان اعضا باشد ولی در اساسنامه قید نشده باشد، طبق شرایط اساسنامه به اتفاق آرای دیگر شرکا می توان وی را عزل کرد و اگر در اساسنامه این شرایط پیش بینی نشده بود می توان با تصمیم اکثریت این کار را انجام داد. اگر عزل مدیر عامل بی دلیل باشد، مدیر می تواند درخواست پرداخت ضرر و زیان از شرکت نماید.
اختیارات مدیر در شرکت تضامنی
مدیر به نام شرکت اقداماتی انجام می دهد و تصمیماتی می گیرد که مشتریان شرکت را متعهد گرداند. بنابراین باید در محدوده اختیارات خود اقدام نماید در غیر این صورت خود مدیرمسئول تعهدات خواهد بود. محدودیت های اختیارات مدیر بدین شکل می باشد که تا جبران ضررهای وارده به شرکت اجازه تقسیم سود ندارند. همچنین انجام عملیات تجاری نیز دارای محدودیت هایی طبق ماده ۱۳۴ قانون تجارت می باشد. همچنین مسئولیت مدنی مدیر در مقابل شرکت تابع اصول کلی حقوقی مدنی می باشد.
انحلال شرکت تضامنی
شرکت تضامنی برای انجام هدف یا اهدافی ثبت و تاسیس گردیده است، در صورتی که قابل انجام نباشد یا انجام گردد می توان شرکت را منحل کرد. همچنین اگرشرکت برای مدتی معینی تشکیل شده باشد و مدت آن منقضی شده باشد، قبل از تاریخ آخرین روز انقضا صورتجلسه تمدید مدت، به اداره ثبت ارائه نشده باشد نیز می توان شرکت تضامنی را منحل کرد. در صورتی که شرکت ورشکست شده باشد نیز باید آن را منحل نمود. در حالتی که مجمع عمومی فوق العاده تصمیم به انحلال شرکت بگیرد نیز باید شرکت را منحل نمود. اگر تمامی شرکا در مورد انحلال اتفاق نظر داشته باشند نیز می توان شرکت را منحل کرد. اگر یکی از شرکا بنا به دلایلی از محکمه درخواست انحلال نمود به طوری که مورد قبول محکمه بود و حکم انحلال صادر گردد نیز می توان شرکت را منحل کرد. اگر یکی از شرکا ورشکست شود و نتواند دیون را پرداخت نماید می تواند درخواست انحلال شرکت نموده مشرط بر اینکه ۶ ماه قبل تر درخواست خود را به وسیله اظهارنامه به اطلاع شرکت رسانده باشد.
اگر شرکت تضامنی منحل گردد تا زمانی که کلیه بدهی های شرکت از دارای آن پرداخت نگردیده باشد، هیچ یک از طلبکاران شخصی شرکا حقی در آن دارایی ندارند واگر این دارایی کافی نبود، طلبکاران می توانند بقیه طلب خود را از دیگر شرکای ضامن بگیرند. اگر کسی به عنوان شریک ضامن وارد شرکت تضامنی گردد با دیگر شرکا مسئول پرداخت قروض قبل از ورود خود می باشد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.