طبقه بندی شرکت های تجاری

شرکت های تجاری با توجه به عملکرد و نحوه تشکیل، به دسته های مختلفی تقسیم بندی می شوند. که در هر یک از این دسته بندی ها به دلیل اهمیتی که این شرکت ها دارند در این مقاله قصد داریم به تعریف این شرکت ها و انواع آن ها بپردازیم زیرا برای ثبت شرکت در قالب های تجاری موجود باید با قواعد و قوانینی که در هر یک از این قالب ها وجود دارد آشنا باشید. پس برای کسب اطلاعات بیشتر و جامع در این زمینه با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.

طبقه بندی شرکت های تجاری

طبقه بندی شرکت ها

شرکت های تجاری در دسته بندی های مختلفی قرار گرفته اند که معیارهای متفاوتی برای این تقسیم بندی وجود دارد هر یک از این معیارها عبارتند از:
۱٫طبقه بندی شرکت براساس نوع و قابلیت انتقال سهم شرکای شرکت
۲٫طبقه بندی شرکت های براساس مسئولیت هایی که شرکاء انجام می دهند.
۳٫طبقه بندی شرکت براساس طرز تشکیل شرکت.
۴٫تقسیم بندی براساس موضوع فعالیت شرکت
۵٫تقسیم بندی براساس صاحبان سرمایه
۶٫تقسیم بندی براساس تابعیت شرکت
یکی از قابل توجه ترین تقسیم بندی انواع شرکت های تجاری بر اساس نوع سهم شرکا می باشد در نتیجه به توضیح این دسته و شرکت هایی که در آن قرار دارد می پردازیم. طبق این دسته بندی شرکت ها به دو نوع شرکت‌های اشخاص و شرکت‌های سرمایه تقسیم می شوند.
شرکت اشخاص
شرکت های اشخاص به شرکت هایی گفته می شود که مقدار سرمایه موجود در شرکت تاثیری بر اعتبار شرکت ندارد در نتیجه نشان دهنده شخصیت خود شرکا و سهامداران با یکدیگر وهمچنین نحوه همکاری آنهاست که به شرکت اعتبار می بخشد. شرکت هایی که در قالب های تضامنی، نسبی و مختلط غیر سهامی به ثبت می رسند در دسته شرکت های اشخاص قرار می گیرند. در این شرکت ها، شرکا باید در مقابل اشخاص ثالثی که با شرکت همکاری داشته اند و یا طلبی از شرکت دارند پاسخگو باشند.
-شرکت تضامنی: شرکت تضامنی به شرکت هایی که برای انجام امور تجاری میان دو یا چند نفر تحت نام تضامنی تشکیل می شوند. گفته می شود که شرکا در این شرکت نسبت به تمام امور ضمانت می دهند به طوریکه اگر دارایی و سرمایه موجود در شرکت برای پرداخت بدهی کافی نباشد هر یک از شرکا و سهامداران شرکت مسئولیت پرداخت تمام بدهی را بر عهده دارد در واقع بنیانگذاران این شرکت ها در قبال تمامی بدهی های شرکت شخصا مسئول هستند و نسبت به آن ضمانت داده اند.
برای انتخاب نام شرکت های تضامنی، باید نام یکی از مالکان شرکت آورده شود.
-شرکت های نسبی: شرکت نسبی شرکتی است که با نام نسبی برای انجام امور تجاری و بازرگانی میان تعدادی سهامدار تشکیل می شود به طوری که مسئولیت هر یک از شرکاء به نسبت میزان سرمایه ای است که به شرکت آورده اند. در نامگذاری این شرکت باید حتما عنوان نسبی بودن شرکت و نام یکی از شرکا ذکر شود.
-شرکت های مختلط غیر سهامی: شرکت های مختلط غیرسهامی که از ترکیب و ادغام دو شرکت مسئولیت محدود و شرکت تضامنی تشکیل می شود. این شرکت نیز در زمینه تجاری و بازرگانی مشغول به فعالیت می باشد. این شرکت ها دارای دو نوع شریک تجاری هستند به طوری که برخی دارای مسئولیت محدود (شرکای مسئولیت محدود به نسبت سهامی که به شرکت وارد می کنند در امور و پرداخت بدهی های سهیم هستند) و برخی شرکای ضامن هستند. (شرکای ضامن در قبال تمام بدهی ها و قروض شرکت ضمانت می کنند و در جهت رفع آن تلاش می کنند.)

شرکت های سرمایه

در شرکت های سرمایه همانطور که از نام آن مشخص است میزان سرمایه و آورده سهامداران حائز اهمیت است و میزان اعتبار خود سرمایه گذار اهمیتی ندارد. در این شرکت ها مسئولیت هر یک از سهامداران به مبلغ اسمی و آورده ای که به شرکت وارد می کند بستگی دارد و در صورت ورشکسته شدن شرکت به دلیل ناتوانی در پرداخت بدهی، بستانکار نمی تواند از اموال شخصی سهامدار برای پرداخت طلب خود استفاده کند. این شرکت ها می توانند در دو دسته‌ی خصوصی و دولتی تاسیس می‌شوند. شرکت هایی که در قالب های سهامی خاص، سهامی عام و شرکت با مسئولیت به ثبت می رسند در این دسته قرار می گیرند.
-شرکت سهامی خاص: شرکتی تجاری است که سرمایه موجود در این شرکت به سهام تبدیل می شود و هر یک از شرکا به نسبت آورده ای که به شرکت واریز می کنند دارای تعدادی سهم می شوند در این شرکت وجود بازرس الزامی است.
-شرکت سهامی عام: در شرکت سهامی عام نیز سرمایه موجود در شرکت به سهام تقسیم می شود و هر یک از سهامداران دارای تعدادی سهم می شوند تفاوت این شرکت با سهامی خاص در این است که سهامداران برای تامین هزینه های شرکت می توانند سهام شرکت را به مردم عادی نیز بفروشند و از این طریق درآمدهایی را وارد شرکت کنند و قسمتی از سرمایه شرکت را تامین کنند.
-شرکت مسئولیت محدود: شرکتی است که میان ۲ و یا سهامدار تشکیل می شود. هر یک از این سهامداران تنها به میزان سرمایه‌ای که به شرکت وارد کرده اند در امور بدهی و قروض شرکت دخالت می کنند.
با توجه به شرایط و ویژگی هایی که هر یک از این شرکت ها دارند می توناید شرکت خود را با ارائه مدارک و شرایط موجود به ثبت برسانید. برای این امر می توانید از شرکت های ثبتی که در این زمینه به صورت حرفه ای فعالیت می کنند مشاوره بگیرید.
شرکت تهران ثبت رتبه ۱ شرکت های ثبتی برای ثبت شرکت و برند و خدمات گوناگون ثبتی آماده ارائه خدمات می باشد. در این مقاله سعی بر این داشتیم تا همه موارد را برای شما یادآوری کرده و به شما آگاهی کامل بدهیم. شما در صورت وجود هر گونه ابهام و سوال در زمینه ثبتی می‌توانید با مشاورین خبره ما در این زمینه تماس بگیرید تا گام به گام ثبت شرکت، شما همراه شما باشند و به انجام کارتان سرعت بدهند. شما می‌توانید برای دریافت مشاوره با شماره های ۸۸۶۷۲۳۶۶-۰۲۱ که دارای ۱۲۰ خط فعال است تماس بگیرید و یا برای دریافت مشاوره رایگان عدد ۵ را به سامانه ۱۰۰۰۴۳۹۰۲۰۰۰ ارسال کنید و یا با دریافت اپلیکیشین مدیریت امور تهران ثبت از کافه بازار یا گوگل پلی برای اندروید و یا آیتونز برای آیفون از خدمات ثبتی ما به صورت رایگان بهره مند شوید با اپلیکیشن تهران ثبت در هر زمان و هر کجا هستید به پیگیری کارهای ثبتی خود بپردازید.