مدارک المثنی برای شرکت ، روش ها و فرایند ها

درخواست مدارک المثنی برای شرکت، موردی است اجتناب ناپذیر که در صورت گم شدن مدارک و اسناد شرکت در طی زمان، انجام می شود. در صورتی که یک یا چند مدرک شرکتی گم شود، می توان از اداره ثبت شرکت ها درخواست صدور مدارک المثنی برای شرکت کرد و پس از طی مراحل اداری مدارک تحویل می گردد. اتدا باید بدانیم چه مدارکی را می توان در صورت مفقودی یا تخریب، المثنی گرفت که این مربوط به نوع شرکت می باشد.

موارد صدور مدارک المثنی برای شرکت

  • اگر شرکت مسئولیت محدود  باشد، اساسنامه، صورتجلسه موسسین، شرکتنامه و تقاضانامه را می توان المثنی کرد.
  • اگر شرکت سهامی خاص باشد، اساسنامهدر ۶۴ ماده و ۱۱ تبصره، صورتجلسه موسسین و اظهارنامه را می توان المثنی کرد.
  • اگر شرکت غیرتجاری باشد، اساسنامه در ۲۷ ماده، صورتجلسه موسسن و اظهارنامه را می توان المثنی کرد
  • و در آخر اگز شرکت تعاونی باشد، اساسنامه در ۵۲ ماده، صورتجلسه موسسن و هیات مدیره، شرکتنامه و تقاضانامه را می توان المثنی کرد. بنابراین بسته به اینکه نوع شرکت چه می باشد، فقط همان مدارک را می توان المثنی کرد. به عبارت دیگر برای هیچکدام از صورتجلسات شرکت و یا موسسه که در بایگانی اداره ثبت شرکت ها نگهداری می شود نمی توان درخواست المثنی داد.
مدارک المثنی برای شرکت

مدارک المثنی برای شرکت

فرآیند صدور مدارک المثنی برای شرکت

بعد از اینکه با توجه به نوع شرکت، خواستیم درخواست مدارک المثنی برای شرکت دهیم، لازم است درمورد نحوه درخواست مدارک المثنی برای شرکت اطلاعاتی داشته باشیم. برای این کار ابتدا وکیل رسمی دادگستری اقدام به تکمیل فرم های درخواست مدارک المثنی برای شرکت می نماید و سپس فیش های مربوطه را واریز می نماید. و رسید پرداخت را به اداره ثبت شرکت ها تحویل میدهد. سپس اداره ثبت شرکت ها بنا به موردی که درخواست المثنی شده است استعلام می نماید و بعد از آن برای صدور مدارک المثنی برای شرکت اقدام می کند. تمامی فرمها باید با مهر و امضای وکیل باشد ضمن اینکه توسط تمامی شرکا یا سهامدارن باید امضا و مهر شود.  در صورتی که تعداد سهام یا ارزش سهم هر یک از سهامداران در شرکت سهامی خاص یا دیگر شرکت هایی که به شکل سهامی هستند، فراموش شود باید به صورتجلسه شرکت های سهامی مراجعه نمود چون در صورتجلسات است که تعداد سهام و نام سهامداران و نوع سهام آنها به شکل دقیق نوشته شده است. در صورتی که لیست سهامدارانی که در اداره ثبت شرکت ها می باشد با لیست سهامداران کنونی شرکت متفاوت باشد، پرونده بلااثر می باشد. برای اینکه نسخه صورتجلسات را ببینیم لازم است که به اداره ثبت شرکت ها مراجعه نماییم و مدارک مورد نیاز را به آنها ارائه نماییم. برای اینکه لیست سهامدارن شرکت را از اداره ثبت شرکت ها بگیریم، لازم است که یکی از شرکا یا وکیل رسمی شرکت به شورای حل اختلاف برود و یک نامه ای که خطاب به اداره ثبت شرکتها می باشد لیست اسامی سهامدارن را دریافت نماید. این لیست حاوی اطلاعاتی است که می توان با آن صورتجلسات را تنظیم و ارسال نمود. اگر بخواهید این کار را یکی از شرکتهای ثبتی انجام دهند، باید اوراق مربوطه را مهر و امضا نمود.

برای صدور گواهی اصلی و المثنی مراتب بدین شکل است که طبق قانون ماده ۱۷۳ قانون ثبت شرکت ها، مرجع ثبت باید در اجرای ماده ۱۲ کنوانسیون پاریس و سایر کنوانسیون‏ها‎ی مربوط به مالکیت صنعتی مرتبط با آن از جمله موافقت نامه مادرید، پروتکل آن و معاهده همکاری در ثبت اختراع، نشریه ای با ذکر مشخصات مالکان آن‏ها‎ و هر گونه اطلاع رسانی در زمینه مالکیت‏ها‎ی صنعتی و مباحثی در رابطه با اداره کل مالکیت صنعتی، جهت انتشار خلاصه اختراعات، طرح صنعتی و علائم ثبت شده منتشر کند. درآمد حاصل از انتشار نشریه فوق در چارچوب ماده۱۶۶ این آیین نامه، محاسبه می‎شود.

براساس ماده ۱۷۴، مرجع ثبت موظف است تا گواهی نامه‏ ها‎ی اختراع، طرح صنعتی و علامت را با استفاده از جدیدترین شیوه‏ ها‎ ی فناوری موجود، جهت پیشگیری از تخلفات احتمالی صادر کند.

مطابق با ماده ۱۷۵همین قانون، اگر گواهی نامه اختراع، طرح صنعتی و علامت گم یا مفقود شود، مالک می ‎تواند با پرداخت هزینه مقرر در جدول هزینه ‏ها‎، برای صدور المثنی، تقاضای خود را به اداره ثبت شرکت‏ها‎ ارائه دهد. برای این امر، مالک باید طریقه از بین رفتن یا مفقود شدن گواهی نامه را بصورت کتبی به مرجع ثبت اعلام نماید و استشهادیه ای مبنی بر شهادت و اظهار حداقل ۳ نفر که هویت و امضا آنها به گواهی یک نفر از شهود مذکور رسیده است را به مدارک مورد نیاز ضمیمه کند.

برای چاپ در روزنامه رسمی کشور مبنی بر فقدان گواهی نامه های اختراع طرح صنعتی وعلامت هزینه ها بر عهده متقاضی است. اگر بعد از ثبت در روزنامه رسمی  تا حداکثر ۱۰ روز، هیچ مورد اعتراضی دریافت نشود یا اصل گواهی نامه توسط معترض ارائه نشود، آنگاه اداره مالکیت صنعتی می تواند برای صدور المثنی گواهی نامه ای مفقود شده است اقدام  نماید و اعتراضاتی دریافت شده است، توسط دادگاه و محاکم قضایی رسیدگی می گردد. اگر گواهی نامه  گم شده باشد یا از بین رفته باشد و شخصی که گواهی نامه به نام وی است خارج از ایران باشد، برای صدور المثنی، باید حتما یک اعلامیه  که از طرف دفتر اسناد رسمی کشور محل اقامت وی صادر شده است توسط نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران ثبت گردد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید یا گروه ثبت شرکت و ثبت برند تهران ثبت، تماس بگیرید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *