مدیریت، نظارت و تصمیم گیری در شرکت با مسئولیت محدود
شرکت که در لغتنامه دهخدا به معنی مشارکت، اتحادیه، انباز گشتن و شریک شدن می باشد با اجتماع حداقل دو نفر برای انجام فعالیت با داشتن اهدافی مشترک به وجود می آید که می توان این شرکت قانونی و دارای شخصیت حقوقی و یا شرکت قهری باشد اگر شرکت قانونی باشد می تواند تجاری و یا غیر تجاری باشد که در صورت تجاری بودن شرکاء با در نظر گرفتن نوع فعالیت خود باید با توجه به ۷ نوع قالبی که قانون تجارت تعیین نموده یعنی شرکت سهامی، شرکت با مسئولیت محدود، شرکت تضامنی، شرکت مختلط غیر سهامی، شرکت مختلط سهامی، شرکت نسبی و شرکت تعاونی تولید و مصرف فعالیت خود را آغاز نمایند. حال اگر متقاضیان، ثبت شرکت بامسئولیت محدود را انتخاب نمودند ولی اطلاعات کافی ندارند در این مقاله می خواهیم به معرفی شرکت بامسئولیت محدود، چگونگی مدیریت، نظارت و تصمیم گیری در آن بپردازیم بنابراین توصیه می کنم تا انتهای این مقاله ما را همراهی نمایید.
تعریف شرکت بامسئولیت محدود
با توجه به ماده ۹۴ قانون تجارت که در رابطه با شرکت بامسئولیت محدود مطالبی را ارائه داده است این شرکت بین حداقل دو نفر برای انجام امور تجاری تشکیل شده که بدون تبدیل سرمایه به قطعات سهام مسئولیت هر یک از شرکا به میزان سرمایه آن ها می باشد. با توجه به ماده ۹۵ قانون تجارت هنگام نامگذاری شرکت، باید عبارت بامسئولیت محدود قید شود وگرنه با این شرکت همانند شرکت تضامنی برخورد خواهد شد. در هنگام تشکیل این نوع شرکت کلیه ی سرمایه نقدی تادیه و سهم الشرکه غیر نقدی باید تقویم و تسلیم شود که این سهم الشرکه قابل نقل و انتقال نمی باشد.
مدیریت، نظارت و تصمیم گیری در شرکت با مسئولیت محدود
شرکت بامسئولیت محدود نیاز به یک یا چند نفر مدیر دارد که این مدیران می توانند بین شرکا و یا خارج از شرکت انتخاب شوند و موظفند برای مدت محدود و یا غیر محدود اداره شرکت را بر عهده گیرند. برای انتخاب مدیر هیچ شرایطی بیان نشده و اختیارات آن ها بر اساس اساسنامه می تواند محدود باشد اگر کتبا در اساسنامه اختیارات محدود نشود برای اشخاص ثالث هیچ اعتباری نخواهد داشت.
بنابراین بطور کلی ویژگی مدیر در شرکت بامسئولیت محدود عبارتند از:
-مدت زمان مسئولیت آن ها می توان محدود و یا نامحدود باشد.
-مدیران می توانند از بین شرکا و یا خارج از سازمان انتخاب شوند.
-موظف و یا غیرموظف باشد.
-حداقل یک مدیر انتخاب شود.
قابل ذکر است اگر تعداد شرکا از ۱۲ نفر بیشتر باشد، این افراد بجای بازرسی می باشد که انتخاب آن در شرکت سهامی لازم است اما زمانی که تعداد شرکا از ۱۲ نفر کم تر باشد خود این افراد به نظارت در شرکت می پردازند و طبق قانون به هیات نظارتی یا ناظر احتیاجی ندارند. هیات نظارتی را با توجه به شرایطی که در اساسنامه تعیین نموده اند انتخاب کرده و مدت انجام وظیفه آن ها هم در اساسنامه شرکت تعیین شده است که برای اولین بار هیات ناظرین به مدت یک سال انتخاب می شود بطور کلی هیئت ناظرین حداقل باید سه نفر باشد که از طریق مجمع عمومی شرکا انتخاب می شود.
حال می خواهیم راجع به تصمیم گیری در شرکت بامسئولیت محدود صحبت کنیم؛ بطور کلی مدیران شرکت هر یک کلیه اختیارات لازم برای اداره شرکت را بر عهده دارند ولو اینکه در اساسنامه چیز دیگری آمده باشد. اساسنامه هر شرکتی را اعم از شرکا و اعضای جدید می توانند مطالعه کنند علاوه بر این افراد کسانیکه قصد بستن قرارداد و یا همکاری با این شرکت را دارند می توانند اساسنامه را در اداره ثبت شرکت ها بخوانند و به آن ها دسترسی داشته باشند بنابراین این اساسنامه قابل رویت عموم می باشد و هر تغییری در شرکت بلافاصله باید به اداره ثبت شرکت ها اعلام شده تا در روزنامه رسمی ثبت شود درنتیجه عموم از این تغییرات اطلاع پیدا می کنند. بطور کلی در شرکت با مسئولیت محدود تصمیمات با رای اکثریت اعضا انجام می شود که این تصمیمیات به دو دسته عادی و فوق العاده تقسیم می شوند. زمانیکه شرکا کمتر از ۱۲ نفر باشد بدون تشکیل مجمع عمومی بر اساس اکثریت تصمیم گیری می شود و زمانیکه شرکا بیش از ۱۲ نفر باشد باید مجمع عمومی تشکیل شود و در آن جا تصمیم گیری شود. تصمیمات در مجمع عمومی بار اول با موافقت لااقل نصف سرمایه و بار دوم اکثریت عددی می باشد اما زمانیکه بخواهند در اساسنامه تغییری ایجاد نمایند دارندگان لااقل سه ربع سرمایه که اکثریت عددی را نیز داشته باشند و برای انحلال شرکت اکثریت آراء باید دارندگان بیش از نصف سرمایه باشند.
چگونگی انحلال شرکت با مسئولیت محدود:
-زمانی که برای فعالیت شرکت مدت معینی تعیین شده باشد هنگام اتمام این تاریخ شرکت انحلال می شود.
-زمانیکه از شرکا یکنفر باقی مانده باشد.
-هنگامی که شرکت ورشکسته شود.
-زمانی که کلیه ی شرکا تصمیم به انحلال شرکت گیرند.
شرکت تهران ثبت رتبه ۱ شرکت های ثبتی برای ثبت شرکت و برند و خدمات گوناگون ثبتی آماده ارائه خدمات می باشد. در این مقاله سعی بر این داشتیم تا همه موارد را برای شما یادآوری کرده و به شما آگاهی کامل بدهیم. شما در صورت وجود هر گونه ابهام و سوال در زمینه ثبتی میتوانید با مشاورین خبره ما در این زمینه تماس بگیرید تا گام به گام ثبت شرکت، شما همراه شما باشند و به انجام کارتان سرعت بدهند. شما میتوانید برای دریافت مشاوره با شماره های ۴۳۹۰۲۰۰۰-۰۲۱ که دارای ۱۲۰ خط فعال است تماس بگیرید و یا برای دریافت مشاوره رایگان عدد ۵ را به سامانه ۱۰۰۰۴۳۹۰۲۰۰۰ ارسال کنید و یا با دریافت اپلیکیشین مدیریت امور تهران ثبت از کافه بازار یا گوگل پلی برای اندروید و یا آیتونز برای آیفون از خدمات ثبتی ما به صورت رایگان بهره مند شوید.