کارت بازرگانی چیست؟

کارت بازرگانی برای امور واردات و صادرات بسیار مهم است علاوه بر آن داشتن کارت بازرگانی دارای هفت مزیت می باشد. اولین مزیت یافتن هویت و شناسنامه کاری می باشد. دومین مزیت پرداخت جوایز صادراتی می باشد. داشتن کارت امکان ارتباط با بازرکانان خارجی را فراهم می سازد. یکی دیگر از مزایا دسترسی به مشاوره حقوقی می باشد. اخذ کارت بازرگانی شامل مراحلی است که خود به خود باعث بالا رفتن اطلاعات در زمینه تجارت مدرن و آشنایی در این زمینه می گردد. یکی از مهمترین مزایای آن، بهره مندی از یارانه صادرات می باشد.

کارت بازرگانی

کارت بازرگانی

حال که با مزایای کارت بازرگانی آشنا شدیم، به تعریف مختصری می پردازیم. کارت بازرگانی توسط اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران، به نام متقاضیانی که واجد شرایط مورد نظر می باشند، که هم در تهران و هم در سایر شهرستان ها ارائه می شود.

مدت اعتبار کارت بازرگانی

کارت بازرگانی به مدت یک سال اعتبار دارد و فقط در رشته فعالیت خاص که در آن قید شده است معتبر می باشد. کارت بازرگانی توسط وزارت بازرگانی تایید می گردد و پس از آن  معتبر می باشد. هر اتاق بازرگانی بنا به شرایط موجود خود تسهیلاتی ازجمله تخفیف در اجاره انبار، تخفیف در مالیات، ارائه پیشنهادهای اقتصادی و سرمایه گذاری و … را به دارندگان کارت بازرگانی ارائه می دهد. در حال حاضر اجاره و فروش کارت بازرگانی به شکل حقیقی و حقوقی انجام می شود . در موردی که کارت به کسی اجاره داده شود ، حق العمل کار به ازای هر دلار باید ۱۵ تومان را از اجاره کننده بگیرد. البته این کار از نظر مراجع قانونی بخصوص وزارت بازرگانی تایید نشده است و این مراجع کسانی را که دارای کارت بازرگانی هستند و می خواهند کارت بازرگانی خود به دیگران اجاره دهند همیشه برحذر می کند، زیرا عواقب مالیاتی همیشه گریبانگیر صاخب کارت می باشد. در حقیقت قانون از کسی مالیات می گیرد که کارت بازرگانی به نام وی می باشد.
در قوانین جدید جهت صدور یا تمدید کارت بازرگانی، طبق مصوبه جدید دولت، نداشتن چک برگشتی در سیستم بانکی کشور و نداشتن بدهی مالیاتی، ذکر شده است. در ضمن در قوانین جدید شراطی اشخاص حقیقی ایرانی برای ک

کارت بازرگانی

کارت بازرگانی

ارت بازرگانی مقداری تغییر کرده و موارد زیر به آن اضافه شده: داشتن حداقل سن بیست و سه سال تمام، داشتن برگ پایان خدمت نظام وظیفه یا برگ معافیت از نظام وظیقه برای آقایان، که البته کسانی که دارای معافیت موفت می باشند می تواند در مدت اعتبار برگ معافیت اقدام به گرفتن کارت بازرگانی بنمایند. داشتن حداقل مدرک دیپلم متوسطه نیز یکی دیگر از شرایط گرفتن کارت بازرگانی می باشد. داشتن محل کسب متناسب با رشته فعالیت، اعم از ملکی یا استیجاری نیز لازم می باشد. یکی از موارد مهم دیگر داشتن دفاتر قانونی و ارائه اظهارنامه ثبتی می باشد. در ضمن باید حساب جاری در یکی از بانک های داخلی نیز داشته باشید و گواهی عدم چک بزگشتی را نیز تهیه کرده باشد. یکی از قوانین مهم در امر صدور یا تمدید کارت بازرگانی شاغل نبودن شخص در وزارتخانه ها و سازمان های دولتی و قوای سه گانه می باشد. با یان وجود مواردی در قانون ایران وجود دارد که از داشتن کارت بازرگانی معاف هستند شامل: شرکت تعاونی مرز نشینان، ملوانان ایرانی شاغل در شناورهایی که در بین سواخل ایران و سایر کشور ها در تردد هستند، پیله وران، کارگران ایرانی شاغل در خارج از کشور در صورت داشتن کارنامه شغلی از وزارت کار، کالاهایی که صدور آنها به تشخیص گمرک برای فروش نمی باشد.
بعد از اینکه برای کارت بازرگانی اقدام به اخذ اظهارنامه ثبتی و گواهی پلمپ دفاتر نمودید، به شما وقت اتاق بازرگانی داده می شود که پس از تکمیل پرونده و امضا کارت در اتاق مربوطه یاید برای تایید نهایی به اداره کل بازرگانی استان مربوطه مراجعه نمایید که البته این امر برای کسانی ملزوم است که اخذ کارت بازرگانی خود را در تهران انجام نداده باشند. کارت باررگانی شرکت های خارجی جهت تایید به اداره کارت بازرگانی وآنجا  ارسال می شود و طبق قانون شرکت های تعاونی باید کارت بازرگانی خود را از اتاق های تعاون جمهوری اسلامی ایران دریافت نمایند. زمینه فعالیت باید مشخص باشد تا شخص بتواند فقط در همان زمینه فعایت کند. این زمینه فعالیت در کارت قید می گردد. بنا برای از رشته های زیر حداقل سه رشته را باید انتخاب کرد و برگه را ممهور به مهر و امضاء مجاز نمود و به بخش پذیرش تسلیم کرد. واحد های تولیدی درارای پروانه تولید معتبر می توانند علاوه بر بند ستاره دار، مجار به انتخاب حداکثر ۲ رشته فعالیت اختصاصی از بین رشته هیا تعیین شده می باشند. سایری مجاز به انتخاب رشته های ۱ الی ۱۵ می باشند.

رشته های کارت بازرگانی

۱- مواد غذائی ، حیوانی ، نباتی ، آشامیدنی ، محصولات وابسته ، نباتات وحیوانات زنده
۲- مواد معدنی ، سنگ ، گچ ،سیمان ، شیشه و پنبه نسوز، سنگها و فلزات گرانبها و مصنوعات وابسته
۳- مواد شیمیائی ، پلاستیک ، داروئی و محصولات وابسته
۴- چوب و کاغذ و مصنوعات وابسته
۵- مواد نسجی و مصنوعات وابسته
۶- وسایل نقلیه زمینی ، هوائی ، آبی ، ماشین آلات راهسازی و استخراج معدن و قطعات مربوطه
۷- برق ، الکترونیک ، مخابرات ، ارتباطات و ماشین آلات ، وسایل ومصنوعات وابس
۸- فلزات معمولی و مصنوعات وابسته
۹- آلات ودستگاههای اپتیک ، عکاسی ، سینماتوگرافی ، دقت سنجی ، ساعت سازی ، موسیقی و قطعات مربوطه
۱۰- پوست ، چرم ، پر ، مو ومصنوعات وابسته
۱۱- اسلحه و مهمات ، اجزاء و قطعات مربوطه
۱۲- اشیاء هنری ، کلکسیون و عتیقه
۱۳- لوازم ورزشی ، اسباب بازی و قطعات مربوطه و مصنوعات موضوع قسمت ۲۰ کتاب .
۱۴- حق العملکاری
۱۵- خدمات
برای اخذ کارت بازرگانی خود می توانید با شماره ۰۲۱۴۳۹۰۲۰۰۰ با مشاوران تهران ثبت صحبت کنید و از آخرین قوانین مربوط به اخذ کارت بازرگانی اطلاع یابید. مشاوران تهران ثبت با دانش کافی بر روی اخذ و تمدید انواع کارت بازرگانی می توانند شما را از اولین قدم تا انتها یاری کنند.