ثبت شرکت گردشگری

ثبت شرکت گردشگری چیست؟

ثبت شرکت گردشگری چیست؟

یکی دیگر از شرکت‌های پرطرفدار در ایران و سایر کشورها، شرکت گردشگری است. گردشگری، Tourisیا سیاحت به مسافرت‌های تفریحی گفته می‌شود. به‌طورمعمول برای گردش چندروزه در کشور خود و یا سایر کشورها به شرکت‌های گردشگری مراجعه و یک تور باقیمت مناسب انتخاب می‌کنیم. اما ثبت شرکت گردشگری چه مراحلی دارد؟ قبل از آن به انواع شرکت‌های گردشگری اشاره می‌کنیم.

ثبت شرکت گردشگری

انواع گردشگری یا توریسم

• گردشگری بازاری
• گردشگری درمانی
• گردشگری مذهبی
• گردشگری تفریحی
• گردشگری همایشی
• اکو توریسم یا گردش در طبیعت
• گردشگری الکترونیک (Tourism) یا همان گردشگری مجازی

شرایط کلی متقاضیان ثبت شرکت گردشگری

• تابعیت ایرانی
• متدین به دین اسلام یا سایر ادیان شناخته‌شده در قانون اساسی ایران.
• داشتن اهلیت قانونی، مشهور نبودن به فساد اخلاقی و نداشتن پیشینه محکومیت کیفری که موجب سلب حقوق اجتماعی شده باشد و نیز عدم اعتیاد به مواد مخدر به تائید مراجع ذیصلاح.
• داشتن حداقل مدرک تحصیلی کارشناسی.
• داشتن حداقل ۲۵ سال سن.
• داشتن کارت پایان خدمت یا معافیت از آن برای متقاضیان مرد.
• نداشتن مشاغل یا عضویت در سازمان‌هایی که مغایر با مقررات جاری کشور، یا موجب تحکیم مبانی رژیم گذشته بود، یا ضدیت با جمهوری اسلامی ایران شناخته‌شده، و یا هرگونه پیشینه همکاری با ساواک منحلِ و گروه‌های ملحد محارب و غیرقانونی.
• عدم اشتغال دیگر که مانع فعالیت فوق باشد.
• عدم اشتغال به تحصیل.
• داشتن حداقل ۳ سال سابقه کار مفید مرتبط با فعالیت موردنظر با تأییدیه پرداخت بیمه و صلاحیت شغلی.
تبصره۱: اشخاص حقوقی داوطلب تأسیس دفتر خدمات مسافرتی و جهانگردی باید دارای شرایط ذیل باشد:
الف- تابعیت ایران.
ب- ارتباط موضوع فعالیت شخص حقوقی با فعالیت‌های دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی.
تبصره۲: درصورتی‌که متقاضی پروانه شخص حقیقی باشد باید دست‌کم یک نفر را به‌عنوان مدیر فنی و چنانچه شخص حقوقی باشد باید علاوه بر مدیر فنی یک نفر را به‌عنوان مدیرعامل دفتر خدمات مسافرتی و جهانگردی معرفی نماید.
تبصره۳: مدیرانی علاوه بر شرایط مندرج دربندهای«۱» تا «۱۱» بایستی به یکی از زبانه‌ای خارجی (ترجیحاً انگلیسی) آشنایی کامل داشته و گواهی‌نامه فارغ‌التحصیلی از آموزشگاه‌های معتبر، مراکز آموزش عالی و مدارس حرفه‌ای خدمات سیاحتی – جهانگردی داشته باشد. دارندگان مجوز یا مدیران عامل اشخاص حقوقی در صورت دارا بودن شرایط مذکور می‌توانند به‌عنوان مدیر فنی همان دفتر تعیین شوند.
تبصره ۴: فعالیت اتباع خارجی در سمت مدیر فنی منوط به دارا بودن پروانه معتبر اشتغال و تائید صلاحیت فنی آن‌ها به‌وسیله سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری است.
تیره ۵: آخرین آئین‌نامه مصوب هیئت محترم دولت درزمینهٔ نظارت بر تأسیس و فعالیت دفترها/ شرکت‌های خدمات مسافرتی، سیاحتی -جهانگردی و زیارتی در این خصوص حاکمیت خواهد داشت.

مدارک ثبت شرکت گردشگری

• ۱- کپی آخرین مدرک تحصیلی به همراه اصل مدرک
• ۲- کپی کامل تمام صفحات شناسنامه به همراه اصل شناسنامه
• ۳- کپی کارت پایان خدمت یا معافیت دائم و اصل آن ( برای آقایان)
• ۴- کپی کارت ملی و اصل آن
• ۵- تعداد ۶ قطعه عکس ۴*۳ مربوط به سال جاری
• ۶- اظهارنامه رسمی ثبت شرکت‌ها ( در مورد اشخاص حقوقی)
• ۷- مدارک مربوط به سابقه کار و پرداخت بیمه
پس از ارسال مدارک توسط تهران ثبت و موافقت کمیته فنی، متقاضی می‌بایست یک مدیر فنی، یک آدرس فعالیت و یک ضمانت بانکی معرفی و ثبت نماید که به شرح ذیل است.
الف) مدیر فنی
• تابعیت ایرانی
• متدین به دین مبین اسلام یا سایر ادیان شناخته‌شده در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
• داشتن اهلیت قانونی، مشهور نبودن به فساد اخلاقی و نداشتن پیشینه محکومیت کیفری که موجب سلب حقوق اجتماعی باشد و عدم اعتیاد به مواد مخدر
• داشتن حداقل مدرک تحصیلی کارشناسی
• داشتن کارت پایان خدمت یا معافیت دائم ( برای آقایان)
• نداشتن مشاغل یا عضویت در سازمان‌هایی که مغایر با مقررات جاری کشور، یا موجب تحکیم مبانی رژیم گذشته بوده، یا ضدیت با جمهوری اسلامی ایران شناخته‌شده، و یا هرگونه پیشینه همکاری با ساواک منحلِ و گروه‌های ملحد محارب و غیرقانونی
• دارا بودن حداقل ۲۵ سال سن
• آشنایی کامل به یکی از زبان‌های خارجی( ترجیحاٌ انگلیسی)
• داشتن گواهی‌نامه فارغ‌التحصیلی از آموزشگاه‌ها و مدارس حرفه‌ای خدمات مرتبط با موضوع
• نداشتن اشتغال دیگر که مانع فعالیت موردنظر باشد.
• داشتن حداقل ۳ سال سابقه کار مفید مرتبط با فعالیت موردنظر صلاحیت شغلی
ب) آدرس یا مکان فعالیت
• در صورت مالکیت، ارائه اصل سند همراه تصویر آن
• در صورت استیجاری، ارائه اصل اجاره‌نامه محضری همراه تصویر آن
• محل فعالیت در طبقه همکف یا طبقه اول واقع بوده و قابل‌دسترسی و دید عموم باشد
• محل فعالیت با دیگر صنوف مجاور سنخیت داشته باشد.
• محل فعالیت دارای تجهیزات و امکانات مناسب با نوع فعالیت باشد.
• حداقل مساحت مفید برای فعالیت با توجه به آیین‌نامه.
• محل فعالیت باید دارای سند اداری یا تجاری باشد.
ج) ضمانت بانکی
سپردن ضمانت‌نامه بانکی به مبلغ ۵۰۰۰۰۰۰۰ ( پنجاه میلیون) ریال در وجه سازمان میراث فرهنگی صنایع‌دستی و گردشگری که پس از تحویل به واحد مالی، رسید آن به سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان مربوطه ارائه می‌شود.

در ادامه متقاضی باید موارد زیر را نیز انجام دهد .

معرفی حداقل ۱۰ (ده) نام متناسب که همگی دارای مفهوم متناسب با فعالیت دفتر بوده وازنام های فارسی و متعارف باشد.
• ارائه حداقل ۱۰ (ده) آرم یا نشان که همگی دارای مفهوم متناسب با فعالیت دفتر بوده و متعارف باشد.
و درنهایت پس از آماده‌شدن موارد زیر پروانه بهره‌برداری شرکت گردشگری “بند ب” صادر می گردد.
• گزارش بازدید از محل دفتر توسط کارشناسان
• معرفی‌نامه مدیر فنی دفتر به همراه مدارک ضمیمه آن
• تعهدنامه حضور تمام‌وقت مدیر فنی دفتر
• جواب استعلام از اداره تشخیص هویت در مورد مدیر فنی دفتر
• جواب استعلام از آزمایشگاه دولتی در مورد مدیر فنی دفتر
• فرم اعلام اسامی و آرم‌های پیشنهادی برای دفتر خدمات مسافرتی و جهانگردی
• تعهدنامه در مورد اعلام انجام تغییرات در دفتر خدمات مسافرتی و جهانگردی
• رسید ارائه ضمانت‌نامه بانکی توسط متقاضی
• جوابیه صلاحیت ترافیکی و انتظامی دفتر

ضمیمه :

از موارد قابل‌توجه برای متقاضیان این است که برای راهنمایان گردشگری دارای مجوز فعالیت از سازمان ایران‌گردی و جهانگردی مجوز بند «ب» صادر نخواهد شد مگر با تحویل کارت و اعلام انصراف کتبی از راهنمایی تور.
برای شرکت‌های چندمنظوره نیز مجوز فعالیت بند «ب» صادر نخواهد شد. شرکت‌هایی می‌توانند تقاضای مجوز کنند که اختصاصاً فعالیت آنان در اساسنامه شرکت، فعالیت گردشگری درج‌شده باشد. این شرکت‌ها قبل از ثبت در اداره ثبت شرکت‌ها باید جهت تعیین «نام» به مدیریت نظارت بر دفاتر خدمات مسافرتی و تورها در تهران مراجعه کنند.
مدیرعامل شرکت به‌عنوان متقاضی بند «ب» باید کلیه شرایط فوق‌الذکر را داشته و در زمان مقرر جهت تکمیل پرونده، مدارک لازم را ارائه کند.
شرایط صدور مجوز برای کلیه شهروندان یکسان است و ایثارگران انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی، داوطلبان بومی، فارغ‌التحصیلان رشته‌های مرتبط با جهانگردی در سطح کارشناسی از دانشکده‌های کشور، با دارا بودن کلیه شرایط مذکور ازنظر اعطای مجوز دفتر در اولویت هستند. همچنین از ابتدای تشکیل پرونده تا صدور مجوز فعالیت حدود ۳ ماه وقت لازم است.
متقاضیان محترم ثبت شرکت گردشگری می‌تواند با ارائه مدارک ثبت شرکت گردشگری که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهد شد، و با مراجعه به تهران ثبت برای انجام مراحل ثبت شرکت گردشگری، به‌ راحتی و با خیال آسوده شرکت خود را به ثبت برسانند.